Blog

Een nieuw seizoen!

Een nieuw seizoenzondag 15 augustus 2010

Net terug van een heerlijke vakantie met Ilja en de meiden. Picknick in het korenveld met wijn, kaas en stokbrood. Life’s Good. Het nieuwe seizoen is begonnen en ik heb er zin in. Ga hoop ik een van de mooiste seizoenen in die ik tot nog toe heb gehad. Qua muziek dan.  Alle orkesten hebben een mooie programmering, mijn website is in de lucht en in Juli is er nog een toetje om van te smullen. Op dit moment ben ik druk in de weer met een opwindend programma voor de Dordtse Phil. We gaan een jubileumconcert doen met DJ Lucien Foort en heb een hoop schrijfwerk te doen. Is geweldig spannend want dit is een van de dingen die ik al een tijdje op mijn verlanglijstje had staan. Een harmonieorkest met DJ, hoe hip wil je zijn als orkest. Heel cool!!! Hiernaast nog veel meer solisten en mooie muziek natuurlijk. Check de website van de Phil en boek je kaarten bij de Kunstmin in Dordrecht.

 

Verder ook super leuke vooruitzichten met mijn andere orkesten. Met Altena Brass ga ik het spectaculaire accordeonconcert van Kulesha doen in de serie Verrassende Ontmoetingen en in de Beurs van Berlage. Echt twee superseries en heerlijk dat we daar kunnen spelen. Samen met accordeoniste An Raskin, die echt tot de top van de wereld hoort gaat dit echt een concert worden om van te smullen. Oh ja, Bram Bossier gaat Flight van Philip Wilby spelen op Altviool. En dan de Balkan Moods natuurlijk. Dat staat mooi bij deze instrumentencombinatie. Twee topsolisten met Altena Brass en met prachtige muziek in mooie concertseries. Vervolgens het Paasconcert met dit jaar toptrompettist Hans van Loenen en Premiere Brass. Hoe wil je het hebben.

Met harmonieorkest Berlicum spelen we volgend jaar ook in de Verrassende Ontmoetingen. We zijn heel trots met onze partner, de kerkelijke harmonie van Thorn, de geiten, onder leiding van de altijd muzikale Iwan Meylemans. Ook weer een concert om van te smullen. We gaan hier een bijzonder programma brengen met als thema ‘licht’! Muziek van Surinach (Soleriana), Mahoney(Sparkle), Maslanka(Hell’s Gate, op Bach’s Helles Tag) en Hazo (Rush). Heerlijk vooruitzicht. Maar eerst nog de Meierijcup en een kerstconcert met Rock4, een groep professionele zangers die heeeeeel mooi kunnen zingen.

Harmonie Waspik draait ‘at the moment’ iets minder strak, dat wil zeggen, bestuurlijk krijgen we het maar niet onder controle. We gaan echter met hen wel een spetterend jaar tegemoet dus we hebben een uitdaging. We beginnen met de traditionele Langstraat Cup met een prachtig programma rond het door hen bedachte thema ‘solo’. Hoewel ik niet van plan was om dit thema invulling te geven met een soloconcert kon ik de verleiding toch niet weerstaan toen ik een tijd geleden Thornwald Jorgensen ontmoette. Naast dat hij een heel fijne slagwerker is speelt hij ook het magische instrument de Theremin. Een elektronisch instrument dat bespeeld wordt door je handen te bewegen in krachtvelden. Je moet het zien om te geloven. Echt bijzonder is het bovendien omdat het ook nog erg expressief is. Daarnaast houden we ons aan het oorspronkelijke plan namelijk het orkest als solist. We spelen stukken waarbij groepen en solisten als in een soort ‘Young Person’s Guide to the Orchestra’ worden gepresenteerd. Heb daarvoor de Danserye van Susato in een virtuso en spectaculaire manier gearrangeerd en speel dan nog de Fantasy Variations van James Barnes. Echte speelmuziek en heerlijk om te doen. In het voorjaar gaan we een project waar ik al lang van droom namelijk een concert met de volksliederen en balladen van Percy Grainger.  Check zijn cd ‘Dancing Songs & Ballads’ en je begrijpt waarom ik zo enthousiast ben. Samen met de altijd enthousiaste Andre Telderman met zijn Cantate Corde is het bovendien een combinatie die garant staat voor een hele leuke avond muziek. De voorbereidingen lopen nu volop en we hopen 14 mei het concert te gaan geven.

Tja, en dan het toetje. Een hele dag muziek, dans, theater, elektronica, nieuwe composities, bedenk het en we draaien het, op het schitterende ‘Fort Altena’ samen met het Prins Bernard Cultuur Fonds. Schrijf het in je agenda want 2 juli wordt een dag om naar uit te kijken. Ook hier lopen de voorbereidingen in volle vaart. We hebben een geweldig team en gaan er iets heel bijzonders van maken. Ga nu snel weer aan de klus voor het stuk met DJ & orkest want ik heb nog wat te doen en de tijd vliegt.