Blog

Oud en nieuw seizoen!

Festival Waterstofmaandag 15 augustus 2011

Eindelijk weer een artikeltje voor mijn blog. Het bijhouden van een blog valt niet mee merk ik na een druk half jaartje muziek. Nu zo vlak voor het begin van het seizoen eerst maar een overzicht van wat er gebeurt is het afgelopen half jaar. Het Graingerconcert was een schitterende happening. Het enthousiasme van het koor en de muzikanten, de prachtige muziek en de super locatie in een industrieel aandoende zaal maakten het concert helemaal af. Een dag later schitterden de saxofonisten van Tog Berlicum in een indrukwekkende Hell’s Gate van Maslanka. Het hele orkest speelde prachtig in de Verrassende Ontmoetingen maar dit was echt speciaal.

En dan natuurlijk nog Waterstof. Wat een klus zeg, maar wat een voldoening. Het project is overal bijzonder goed ontvangen. Het Bencha theater was met haar geweldige acrobatiek natuurlijk weergaloos. Maar ook de acteur, zangeres en muzikanten waren goed. Bijzonder was vooral de prestatie van Roelof Marskamp als de poortwachter. Schitterend hoe hij zich heeft ingeleefd in de rol. Ook Thorwald Jorgensen op Theremin was zoals altijd weer goed. Mysterieus en dit keer met een verrassend programma. Vooral het werk met tape was prachtig. Voor mezelf was vooral spannend of alles lukte natuurlijk maar ook wat de reactie zou zijn op mijn compositie ‘Rook’, dat ik speciaal voor dit festival schreef. En waarbij ik mijn oude liefde weer in de armen sloot. Zie de foto. Echt een hele spannende en leuke ervaring om zelf een werk te schrijven en vooral een ervaring die smaakt naar meer. Ik wacht met smart op de opnames en hoop dat die een beetje gelukt zijn. In de loop van het seizoen zal ik er zeker nog aandacht aan besteden op deze blog.

 

En toen was er vakantie. Het hele gezin Adema weer op trektocht zoals gewoonlijk. Het pad dit jaar was die van de pelgrims. Santiago de Compostella was het doel en via Lourdes, waar we midden in een processie belandden, en een bezoek aan vrienden in Zuid-Frankrijk kwamen we daar aan. Natuurlijk moesten we even achter het beeld langs lopen van de heilige Jacobus en langs de zilveren graftombe. De kinderen kregen een prentje van de heilige net als de pelgrims die de tocht hadden gelopen. Toch wel weer iets bijzonders als je het wilt zien. We bezochten nog het begin van de Camino op Costa de Morta. Een indrukwekkend stukje Spanje waar in het verleden veel boten vergingen op de ruige kliffen die daar de Atlantische Oceaan trotseren. Nog lekker 2 dagen uitgerust in alweer Zuid-Frankrijk en nu is het weer ‘terug aan de arbeid’. Het najaar staat weer eens in het teken van concoursen. Altena Brass doet mee met de Nationale Brassband Kampioenschappen en het Dordrechts Philharmonisch Orkest gaat in Veldhoven meedoen aan het bondsconcours aldaar. Muziek van Huber, Doss en Reed dus genoeg te genieten.