Blog

Wat houdt me bezig, inspiraties, projecten, concerten, vakantie. Alles wat ik interessant vind en leuk kun je hier vinden. Gewoon voor de leuk.

Hallo Wereld

Bregtje Yske Ademawoensdag 3 april 2013

In de prachtige ‘Hallo Wereld’ show van Kinderen voor kinderen stond onze Bregtje als jongste van 10 deelnemers op 9 maart in Den Bosch in het Theater aan de Parade te zingen.

Apetrots waren heit en mama en de familie natuurlijk. En niet te vergeten haar beide juffen die speciaal kwamen luisteren. Echt gaaf. En dat ze prachtig zong is te horen op haar eigen youtubekanaal Bregtje Yske Adema. Ook haar try-out op het sportgala staat er op met een spetterend optreden met maar liefst 31 danseresjes.

Voor mij kwam deze maand eindelijk een eind aan een lang project waarin ik de hele musical ‘Titanic’ voor fanfare mocht bewerken. Prachtig om te doen en zeer leerzaam maar wat een klus. Daarnaast stond ook het optreden van de Dordtse Phil een paar weken centraal in huize Adema. Voor DJ en orkest stond weer ‘Band in the mix’ op het programma op poppodium 013 te Tilburg en het kon niet anders dan dat er een nieuwe orkestratie kwam. Want zo werkt het met DJ’s. Gisteren is uit en kan echt niet meer. ‘Band in the mix 2013’ dus. Nieuwe dancetracks, meer tracks ook dit keer, met andere solisten maar met de zelfde formule waarmee in 2011 schouwburg Kunstmin op z’n kop werd gezet. Met grote dank aan DJ Lucien Foort. Wat een sympathieke gast is dat. Super leuk om mee samen te werken. De voorbereidingen zijn nu klaar en 6 April aanstaande gaat het gebeuren.

 

Lees meer...

 

Afscheid V&V Waspik

Afscheid V&V Waspikdinsdag 22 januari 2013

Zondag de 13e was het dan zover. Na 13 prachtige jaren hebben V&V Waspik en ik afscheid van elkaar genomen. Met een prachtig concert, een volle zaal en overladen met 4 wasmanden vol cadeaus werd het een emotioneel afscheid. Het programma bestond uit hoogtepunten van de afgelopen jaren maar er was natuurlijk ook aandacht voor de dieptepunten. En dit maakte dat het een erg emotioneel afscheid werd. Een prachtige toespraak van de voorzitter en een prachtig cadeau in de vorm van een bronzen beeldje en dan het laatste werk. Het orkest speelde zich de longen uit hun lijf en dat was het mooiste cadeau dat ze me konden geven. Supertrots en blij was ik met dit afscheid.

Ik denk met een goed gevoel terug aan mijn tijd in Waspik en wens ze alle goeds toe voor de toekomst.

 

Een jaar in vogelvlucht

dinsdag 9 oktober 2012

Een jaar geleden dat ik mijn laatste blog schreef. Hoewel het jaar eindigde met een hoop verdriet, zijn er ook prachtige concerten geweest.

Berlicum maakte met Gerard van Maasakkers een mooie show dat resulteerde in een herhaling waarin het orkest als gast schitterde in een sprookjesachtige setting in openluchttheater ‘De Kersouwe’. Een van de best bewaarde geheimen van Brabant als je het mij vraagt. www.kersouwe.nl Later in het jaar speelde Tog ook nog met Linda Wagemakers in een oosters programma en afgelopen week speelden ze het dak van ‘Den Durpsherd’ in een zinderend concert met Karin Bloemen. Wat een geweldige vrouw is dat en wat een feest. Keihard lachen geblazen. Prachtig! Nu aan de slag voor kerst met Winter Dances van Caroll, 2e deel uit 3e symphony van Reed en liederen van Copland voor baritonstem en orkest.

Lees meer...

 

Oorlog en Vrede

dinsdag 27 september 2011

Oorlog en vrede met een oosters tintje, een thema dat het hele jaar aan bod lijkt te komen bij Tog Berlicum. Op het inmiddels 4 keer gewonnen Meierij-festival in november zullen we ‘Spartacus’ van Jan vd Roost laten horen met het ‘Adagio van Spartacus & Phrygia’ van Khachaturian. Als inspeelwerk spelen we uit de Algerijnse suite van Saint Saëns, de ‘Militaire mars’. De repetities zijn in volle gang en het gaat een mooi spektakel worden. In april zullen we een concert houden met als thema ‘Vietnam’ waarbij muziek te horen zal zijn van Samuel Barber, the Doors, en uit de musical ‘Miss Saigon’. Gast zal die avond de ster uit diezelfde musical, Linda Wagemakers zijn. Het belooft een erg leuke avond te worden met voor elk wat wils. Tussendoor zullen we dan het nieuwe jaar gaan inleiden met Gerard van Maasakkers. Wat dat gaat worden is nog een verrassing. Dat het een leuke happening wordt is zeker. Wat ook erg leuk is is de komst van Jochem van Gelder op het jeugdkerstconcert in december. We hebben inmiddels 50 nieuwe jonge leden en dat gaan ze eens goed vieren in Berlicum. Volle kracht vooruit!

Lees meer...

 

Oud en nieuw seizoen!

Festival Waterstofmaandag 15 augustus 2011

Eindelijk weer een artikeltje voor mijn blog. Het bijhouden van een blog valt niet mee merk ik na een druk half jaartje muziek. Nu zo vlak voor het begin van het seizoen eerst maar een overzicht van wat er gebeurt is het afgelopen half jaar. Het Graingerconcert was een schitterende happening. Het enthousiasme van het koor en de muzikanten, de prachtige muziek en de super locatie in een industrieel aandoende zaal maakten het concert helemaal af. Een dag later schitterden de saxofonisten van Tog Berlicum in een indrukwekkende Hell’s Gate van Maslanka. Het hele orkest speelde prachtig in de Verrassende Ontmoetingen maar dit was echt speciaal.

En dan natuurlijk nog Waterstof. Wat een klus zeg, maar wat een voldoening. Het project is overal bijzonder goed ontvangen. Het Bencha theater was met haar geweldige acrobatiek natuurlijk weergaloos. Maar ook de acteur, zangeres en muzikanten waren goed. Bijzonder was vooral de prestatie van Roelof Marskamp als de poortwachter. Schitterend hoe hij zich heeft ingeleefd in de rol. Ook Thorwald Jorgensen op Theremin was zoals altijd weer goed. Mysterieus en dit keer met een verrassend programma. Vooral het werk met tape was prachtig. Voor mezelf was vooral spannend of alles lukte natuurlijk maar ook wat de reactie zou zijn op mijn compositie ‘Rook’, dat ik speciaal voor dit festival schreef. En waarbij ik mijn oude liefde weer in de armen sloot. Zie de foto. Echt een hele spannende en leuke ervaring om zelf een werk te schrijven en vooral een ervaring die smaakt naar meer. Ik wacht met smart op de opnames en hoop dat die een beetje gelukt zijn. In de loop van het seizoen zal ik er zeker nog aandacht aan besteden op deze blog.

 

Lees meer...

 

Maxima in Waspik

Maxima in Waspikzondag 20 februari 2011

Het nieuwe jaar is mooi begonnen dit jaar. Afgelopen week samen met Ilja’s gezin en ons gezinnetje naar Ameland geweest om de succesvolle niertransplantatie van zwager Joost te vieren.Het lijkt allemaal heel goed te gaan en we hebben goede moed voor de toekomst.

Muzikaal begon het jaar spannend. Een bezoek van prinses Maxima mocht worden opgeluisterd door de harmonie van Waspik en mij werd gevraagd een woordje tot haar te richten. Het was een hele ervaring met veel protocol, regeltjes, to-do’s en not to do’s, maar wat vooral in gedachten bleef was een hartverwarmende en zeer geïnteresseerde prinses. Al met al een bijzondere ervaring, het orkest speelde prachtig en de speech ging goed.

Lees meer...

 

Scheepsrecht

Scheepsrechtmaandag 8 november 2010

Weer een superweekend gehad. Zaterdagavond een schitterend concert gehad met Altena Brass in de serie Verrassende Ontmoetingen met het accordeonconcert van Gary Kulesha en Flight van Philip Wilby in het prachtige Cenakel van Tilburg. Zondag mocht ik de titel verdedigen met harmonie TOG op de Meierijcup. Ik had mijn mond voorbijgepraat in de krant na de dubbele winst vorige week dus ik had wat waar te maken. Maar het orkest deed het super en ook zij haalden de winst binnen. Met dank aan een prachtige uitvoering van Petri Smulders in het clarinetconcert van Marco Putz. Wat een goede componist is dat. Echt genieten. En daarmee wonnen we de Meierijcup voor de derde keer op rij en won ik in twee weekenden met 3 orkesten een regiocup. Te mooi om waar te zijn!

Lees meer...

 

Een prettig weekend!

Een prettig weekenddonderdag 4 november 2010

Soms lukken dingen gewoon, afgelopen weekend was een feest. De Langstraatcup werd gewonnen en het Altena Streekfestival werd gewonnen. Nu waren de druiven in Andel zoeter dan vorig jaar want de grote concurrent o.l.v. Danny Oosterman was er nu wel bij. Een schitterend orkest dat haar muzikaliteit altijd hoog in het vaandel heeft.  En hoewel ik altijd roep dat muziek niet om de punten gaat is een feestje toch altijd leuk. Inmiddels is ook het project met Lucien Foort afgerond en zoals je kan zien in de recensie bij ‘de pers’ is  het best leuk gegaan.

Lees meer...

 

Een nieuw seizoen!

Een nieuw seizoenzondag 15 augustus 2010

Net terug van een heerlijke vakantie met Ilja en de meiden. Picknick in het korenveld met wijn, kaas en stokbrood. Life’s Good. Het nieuwe seizoen is begonnen en ik heb er zin in. Ga hoop ik een van de mooiste seizoenen in die ik tot nog toe heb gehad. Qua muziek dan.  Alle orkesten hebben een mooie programmering, mijn website is in de lucht en in Juli is er nog een toetje om van te smullen. Op dit moment ben ik druk in de weer met een opwindend programma voor de Dordtse Phil. We gaan een jubileumconcert doen met DJ Lucien Foort en heb een hoop schrijfwerk te doen. Is geweldig spannend want dit is een van de dingen die ik al een tijdje op mijn verlanglijstje had staan. Een harmonieorkest met DJ, hoe hip wil je zijn als orkest. Heel cool!!! Hiernaast nog veel meer solisten en mooie muziek natuurlijk. Check de website van de Phil en boek je kaarten bij de Kunstmin in Dordrecht.

Lees meer...